HI

 


 

Na veel meegemaakt te hebben. Hoogte punten, diepte punten. Life events. Soul searching. En ook door mijn studie psychologie, yoga opleidingen, meditatie cursussen, 10-daagse vipassana meditatie. Heb ik de kans gekregen het leven en mezelf te onderzoeken. Op vele lagen. De vervelende, nare patronen en overtuigingen in de ogen gekeken. En nog steeds. Een work in process. Een mooi proces en soms verdomd lastig! keihard op mn smoel gaan en toch weer opstaan. En elke keer weer een nieuwe kans voor groei dmv zelfonderzoek, bezieling, bezinning. Kortom, steeds een stapje dichter naar mijn essentie. 

Ik ontdek in dit proces, dat alleen wij, als vrouw, verantwoordelijk zijn hoe we ons voelen.  Hoe 'gelukkig' we zijn. Niemand anders bepaalt dat. Wij bepalen zelf of we iemand over onze grenzen willen laten gaan, iemand ons humeur willen laten bepalen, onze kwaliteit van leven of dat we in onze comfort zone de slachtoffer blijven uithangen.

 

Hoe mooi en krachtig is het eigenlijk om te beseffen dat alleen jijzelf aan het roer van jouw eigen leven staan? 

 

Ik ben moeder en al een tijdje geleden gescheiden.

Ook ik probeerde alle ballen hoog te houden. De perfecte partner te zijn, de leuke en zorgzame vriendin, de goede dochter, de lieve zus, betrokken collega, manager van het huishouden en ook nog een carrièretijger die er een fancy lifestyle op na hield. Daar had en heb ik dus geen meter zin meer in en ben me gaan afvragen waar dit leven/ mijn essentie nou echt om gaat. En belangrijker nog in eerste instantie, waar die patronen toch vandaan komen en beter nog deze aan te gaan en te tranformeren. Dat is een lifetime proces. 

 

Hmmmm...,,,,

 

Maar wat is carrière eigenlijk?

 

Mooi dat de maatschappij meer gelijke kansen voor de vrouw wil creëren. De vrouw meer gelijk aan de man. We zijn gelijkwaardig, maar werken toch echt anders. De evolutie, biologie en fysiologie vertelt ons dat vrouwen en mannen verschillend zijn. Dit betekent niet dat de ene sekse superior is. Het vertelt het verhaal over jagers en verzamelaars. Over verschil in breinstructuur.

 

Terwijl er kansen worden gecreëerd voor vrouwen op de arbeidsmarkt. Ze gestimuleerd worden in het behalen van de 'top'. Verandert in de wereld van mannen weinig tot niets. En dat is geen beschuldiging aan de man. Zo is het gewoon door evolutie en biologie bepaald. Vrouwen krijgen er een extra rol bij, dat van carrieretijger, een bal erbij in de lucht die al zo vol is.

De maatschappij, onze omgeving en daarmee ook wijzelf verwachten zoveel van onszelf, te veel. Dat we eigenlijk het nooit goed genoeg kunnen doen. Of op ons tandvlees lopen.

 

Het is daarom niet gek dat er steeds meer vrouwen burn-out klachten hebben. In vrijwel alle leeftijdsgroepen kampen vrouwen vaker met psychische vermoeidheid ten gevolge van het werk dan mannen (15,3% vrouw vs 14% man). Vrouwen van 25 tot 35 jaar hebben het vaakst dergelijke klachten. Van vrouwen in deze leeftijdscategorie had ruim 18% vermoeidheidsklachten, tegen 16% van de mannen.

Ook is gebleken dat in alle leeftijdsgroepen alleenstaande vrouwen (21,5%) veel meer burn-out klachten hebben dan alleenstaande mannen (17,2%).  (bron: CBS)

 

Ik vind dat verontrustend.

 

Moeten we dit als vrouw wel willen? Gaat het niet veel meer om een bezield leven leiden? Leven vanuit je hart? In plaats van gewoon gaan, doorgaan, omdat de maatschappij en wijzelf allemaal verwachtingen op ons hebben geplakt. En natuurlijk niet te vergeten: alle beperkende overtuigingen en daarmee gepaard gaande ongezonde patronen die hier achter schuil gaan. 

 

Wat is nou echt waarom jij hier op aarde bent? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

 

En daarom is mijn MISSIE:

"Jou, als unieke vrouw, terug te leiden naar jouw authentieke zelf. Waar geen twijfel is maar een dieper weten. Zodat je in vrijheid het leven in overvloed gaat leven."

 

Ik nodig je uit om samen:

stil te staan.

Te voelen.

Ingewikkelde emoties, situaties, trauma recht in de ogen te kijken.

Beperkende overtuigingen en ongezonde patronen te doorbreken.

 

Om zo in je eigen LICHT te stappen.


Ik kijk ernaaruit jou te ontmoeten en samen te werken!


Liefs,

 

Julie