Relaxing. Passive. Nurturing.

                    

 

In de Yang maatschappij waarin we leven is Yin yoga perfect om in balans te komen, te ontstressen, te herstellen en op te laden.

 

Elke pose heeft een ander targetgebied. Door middel van de spieren te ontspannen in dat gebied, kan het bindweefsel, fascia, stretchen. Fascia is een stevige kous die om onze spieren, gewrichten en organen zit. Om dit te kunnen stretchen blijf je tussen 3-5 minuten in een pose, vaak op de mat. Deze stretch zorgt ervoor dat de doorbloeding in een bepaald gebied weer optimaal wordt en de chi (aka levensenergie) weer gaat stromen. Ook houdt het ons juicy en flexibel. Dit heeft een helende werking, ook wanneer je lichamelijke klachten hebt, zoals lage rugpijnen.

 

Yin Yoga heeft ook een therapeutische kant. Vanuit de evolutie zijn we geneigd te vluchten voor gevaar, denk aan een giftige slang. Echter, in de tijd waarin we nu leven, zien we ook 'vervelende', negatieve emoties of situaties als gevaar en daar willen we dan ook van nature van weg bewegen. Hierdoor slaan we vaak deze emoties/stress op in ons lijf met alle gevolgen van dien, denk aan klachten en soms zelfs ziektes.

Yin yoga nodigt je uit om naar te pijn toe te gaan, te onderzoeken wat er gebeurt als je het liefdevolle aandacht geeft en stopt met vechten. Te zijn met wat er is in het hier en nu. Daarnaast werken de poses op bepaalde meridianen die weer verbonden zijn met bepaalde emoties. Hierdoor wordt het mogelijk om emoties te bevrijden die opgeslagen lagen in je lijf. Kortom, Yin Yoga is ideaal voor zelfonderzoek en healing. 

 

 

Join me for some Yin!

@ Glow Haarlem

elke donderdag

9.00-10.15

 

@ De Yoga Tempel Haarlem

elke donderdag

10.45-12.15

 

@ bbb health boutique Haarlem

elke dinsdag 

11.00-12.00

*members only

 

1 op 1 sessie

neem contact op met mij


 
 


she hero © 2020